Rational- Med ofera posibilitatea efectuarii investigatiilor medicale la sediul beneficiarului, dispunand de aparatura portabila, iar programul este stabilit de comun acord cu beneficiarul. 
 
Contractarea serviciilor de medicina muncii prin Centrul Medical RationalMed ofera urmatoarele avantaje:
 1. politica de preturi avantajoasa; 
2. flexibilitate si rezolvare prompta a problemelor beneficiarilor; 
3. personal cu inalta pregatire profesionala si aparatura performanta, de inalta calitate;
 4. capacitatea de a lucra cu fluctuatii mari de personal;
 5. experienta in domeniul serviciilor de medicina muncii, in diverse domenii de activitate, si pe teritoriu extins.

Centrul medical Rational-Med ofera servicii de medicina muncii in judetele: Timis, Arad, Caras- Severin, Mehedinti, Bihor, Hunedoara, Alba, Cluj, Bucuresti, Iasi, Olt.

 Centrul Medical Rational- Med este autorizat sa desfasoare activitati de medicina muncii, prin autorizatia eliberata de DSP Timis. Conform legislatiei in vigoare, respectiv Normele Generale de Protectia Muncii 2002 si Codul Muncii toate societatile, indiferent de profil si forma de organizare, numar de salariati, etc. au obligativitatea asigurarii serviciilor de medicina muncii catre salariati.

 Examinarile medicale obligatorii la controlul medical periodic, respectiv examenul medical la angajare, sunt stabilite in conformitate cu NGPM2002, respectiv expunerea profesionala a salariatilor. Angajatorul are obligatia de a intocmi fisele de expunere la risc profesional, pe baza carora se face evaluarea riscurilor la locul de munca. Pentru societatile cu peste 50 de salariati este necesara organizarea Comitetului de Sanatate si Securitate in munca, la care participa medicul de medicina muncii sau medicul de intreprindere din partea furnzorului de servicii medicale de medicina muncii.